Режимът в Киев извърши терористичен акт като свали руски самолет Ил-76 в Белгородска област,

...
Режимът в Киев извърши терористичен акт като свали руски самолет Ил-76 в Белгородска област,
Коментари Харесай

Русия: Режимът в Киев свали самолет с 65 украински военнопленници за размяна. Това е тероризъм

Режимът в Киев извърши терористичен акт като свали руски самолет Ил-76 в Белгородска област, пренасящ украински военнопленници за замяна, съобщи съветското министерство на защитата.

 

" Днес в 11:15 ч. киевският режим извърши терористичен акт, вследствие на който беше свален съветски аероплан на военнотранспортната авиация, изпълняващ полет по маршрут летище Чкаловски - Белгород за транспорт на украински военнослужещи за замяна ", обявиха от министерството.

 

По данни на министерството ВСУ са поразили Ил-76 с украински военнопленници благодарение на зенитно-ракетен комплекс от Харковска област. Радарните уреди на съветските Военновъздушни сили са записали изстрелването на две украински ракети, които са били употребявани за свалянето на Ил-76 в Белгородска област.

 

Руското министерство на защитата заяви, че екипажът на самолета е умрял, както и всички останали на борда. " На борда на самолета се намираха шестима членове на екипажа, 65 украински военнослужещи за замяна и трима съветски военнослужещи, които ги придружаваха. Екипажът и всички пасажери на самолета са починали ", обявиха от Министерството на защитата.

 

Украинското управление чудесно знаеше, че съгласно откритата процедура през днешния ден щеше да има превозване с военнотранспортен аероплан до аерогара Белгород на украински военнослужещи за замяна. Според по-ранна спогодба това събитие трябваше да се състои следобяд на контролно-пропускателния пункт Колотиловка на руско-украинската граница.

 

И въпреки всичко нацисткият киевски режим предприе тази стъпка в устрема си да упрекна Русия за унищожаването на украинската войска. С тази терористична офанзива украинското управление сподели същинското си лице, като подцени живота на своите жители, се споделя още в известието на съветското министерство на защитата.

 

Самолетът Ил-76 е изпълнявал полет от Чкаловски до Белгород за транспорт на украински военнослужещи за продан, оповестиха от министерството.

 

Самолет Ил-76 на съветските военновъздушни сили се разруши в Белгородска област. Това оповестиха от съветското министерство на защитата, представено от ТАСС и Ройтерс.

 

" На 24 януари тази година, към 11:00 часа московско време (10:00 часа българско време), аероплан Ил-76 се разруши в Белгородска област при осъществяване на планов полет ", се споделя в известието.

 

Според ведомството на борда са се намирали 65 пленени военнослужещи от украинските въоръжени сили, превозени до Белгородска област за замяна, както и шестима членове на екипажа и трима съпътстващи чиновници. Комисия на съветските Военновъздушни сили излетя на мястото на злополуката на Ил-76 в Белгородска област, с цел да откри аргументите за злополуката.

 

На място са изпратени медици и чиновници на реда, оповестиха от оперативните служби.

 

Самолетът се е разрушил на 5-6 километра от село Яблоново, Корочанския регион на Белгородска област, заяви за ТАСС отец Георгий (Боровиков), настоятел на църквата " Св. Димитър Солунски " в селото. Според него на земята няма опустошения.

 

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков по-късно заяви, че няма оживели на борда на разрушилия се аероплан. Същевременно той прецизира, че на земята нама потърпевши хора.

По-рано телеграм канали и военни блогъри оповестиха за злополуката на Ил-76 в Корочанския регион на Белгородска област, като разгласиха видео, на което се вижда, че самолетът пада и се взривява на земята.

Украински медии настояват, базирайки се на източник от украинските въоръжени сили, че " това е тяхна работа ". Този откъс е даден от " Украинская истина " и РБК-Украйна. Според източника падналият Ил-76 не е транспортирал пленници, а " евентуално " ракети за системата за противовъздушна защита С-300.

 

По-късно Украинская истина редактира новината, премахвайки думите за " работата " на украинската войска.

Кремъл отхвърли да коментира съобщението на Министерството на защитата. " Това е напълно нова, свежа информация. Сега ще се заемем с това ", сподели прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков.

Председателят на комисията по защита на Държавната дума на Русия Андрей Картаполов, пенсиониран военачалник, съобщи, че Ил-76, който се разруши край Белгород, е бил свален от ракети, които Западът е доставил на Украйна.

" Беше свален от три ракети Patriot или IRIS-T ", сподели Картаполов на съвещание на Държавната дума, без да прецизира от кое място е получил тази информация.

Според него друг аероплан Ил-76, в който са летели 80 украински военнопленници, е бил върнат след злополуката на самолета в Белгородска област.

 

Картаполов твърди, че украинските военни съзнателно са свалили самолета, с цел да обвинят Русия. Киев не е коментирал публично злополуката на съветския аероплан.

 

Ил-76 е военнотранспортен аероплан, предопределен за транспорт на войски, товари, военно съоръжение и оръжия. Обичайно има екипаж от петима души и може да транспортира до 90 пасажери.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР